torsdag 11 maj 2017

Snabbtåg med övernattning.Jag köpte en trisslott när jag kom från Stockholm till Göteborgs Central i går kväll. Jag tänkte att om man åker med det tåg som med någon minuts marginal passerat stoppet vid Södertälje då måste det innebära turdag. (Dessvärre visade det sig inte gälla lotter)

När jag nu tar del av situationen på tåget efter, alltså det som blev stående på spåret nästan hela natten, funderar jag på hur beredskapen för den här typen av ”oförutsedda händelser” ser ut.  Visserligen som lekman, men ändå.

Varför evakuerades t.ex. inte passagerarna snabbare? Förklaringen från SJ:s talesperson var att det omöjliggjordes av att det pågick trafik på det parallella spåret. Varför kunde man då inte stoppa den trafiken under den korta tid det skulle ta att låta resenärerna gå av? Sådana tågstopp, med olika förklaringar, är inte precis främmande varken för SJ eller deras kunder.

Om detta trots allt var omöjligt kan man tycka att det borde ha gått att göra livet mer drägligt för de inlåsta  passagerarna: 

All erfarenhet visar att ständigt uppdaterad information om det aktuella läget är viktigt. Det har man tydligen inte beaktat, inte heller den här gången.

Visserligen var det kanske ingen som behövde svälta, men stod tåget verkligen så illa till att det inte gick att få ombord de förnödenheter som saknades?

Och hur är det med elförsörjningen, finns det inga provisoriska lösningar utanför det ordinarie systemet?

Det är inte svårt att förstå att stängda toaletter upplevdes som ett jätteproblem för många. Fråga mig inte hur – men nog borde det gå att ha beredskap för någon form av snabb lösning till och med på det dilemmat?

”Snabbtåg” där resenärerna måste övernatta på sträckan Stockholm – Göteborg?

Nej, det var bättre förr. Innan det fanns tåg överhuvudtaget, och än mindre snabbtåg. På oxkärrornas tid. Då fick man visserligen också övernatta, men det fina var att på den tiden gick det så sakta att man kunde bo första natten hemma…1 kommentar:

  1. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.orologi replica
    replliques montres
    Rolex Replica
    replique montre suisse.

    SvaraRadera