söndag 11 februari 2018

Europamästerskap i flyktingåtstramning.Även om det ibland uppstår sprickor i fasaden betyder idrottsrörelsen ökad kontakt och större förståelse människor och nationer emellan.

Parallellt med OS i Sydkorea med närmare 100 deltagande nationer pågår en helt annan typ av tävling, en kraftmätning som snarare handlar om motsatsen. En av grenarna går ut på att presentera så många förslag som möjligt för en skärpt invandringspolitik och mot tolerans och öppenhet och just nu pågår såväl europeiskt som svenskt mästerskap.

När det gäller EM låg Sverige länge långt ner på rankinglisten, frågan är om vi inte rent av var sämst.  Vi envisades länge med att hävda en generös flyktingpolitik och i den här udda tävlingen gav det alltså minuspoäng och bottenplacering.
Under senare tid har emellertid åtstramningar gjort att vi klättrat ordentligt på listan och även om vi har en bit kvar till ledande nationer som Danmark, Polen och Ungern är en topplacering inom räckhåll.

När det gäller SM är tendensen den samma. Länge har ett lag dominerat tävlingen med hjälp av sin flyktingfientliga attityd. Ju närmare vi kommit serieslutet den nionde september har dock framförallt två lag försökt öka poängskörden med hjälp av nya förslag för att begränsa invandringen.

I dessa två mästerskap måste Sverige respektive Liberalerna sträva efter placeringar i botten av tabellen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar