tisdag 30 januari 2018

Två politiska återstarter.Ny Demokratis partiledare Bert Karlsson aviserade nyligen sin återkomst till politiken.  Den här gången nöjer han sig med en omstart av det lokala partiet Skara framtid. På känt manér odugligförklarar han det nuvarande styret och säger sig vara övertygad om att partiet ska få 25 % i årets val. 
Han har visserligen också ”uppvaktats av hemliga personer från näringslivet” som vill att han ska starta upp ett parti på riksnivå men nöjer sig alltså med att förbättra situationen för skaraborna. Kanske avskräcker fiaskot med NyD:s extremt populistiska projekt, väljarnas dom blev 1,24 % i valet 1994, från ett nytt inhopp i rikspolitiken?

Däremot har en av Bert Karlssons efterträdare på partiledarposten, John Bouvin, beslutat sig för att ta ett större grepp och väcka liv i Ny Demokrati. Bouvin, som främst gjorde sig känd för sina många otäckt främlingsfientliga uttalanden, var ordförande 1997-1998. I valet -98 ingick partiet samverkan med det högerextrema Konservativa partiet. Resultatet i valet var knappt mätbart och Bouvin gick samma öde till mötes som några av sina företrädare och avsattes.

Nu återstartar han Ny Demokrati ”tillsammans med två andra personer.”   I en intervju kom han bara ihåg namnet på en av dem…

Bäva månde Jimmy Åkesson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar