tisdag 20 oktober 2015

Michel Platinis krokodiltårar.Det är möjligt att Uefas ordförande Michel Platini lyckas med konststycket att distansera sig från sin (möjligen före detta) kompis Sepp Blatter och undgå mutanklagelser. Men han är ändå tillräckligt insyltad i det som förefaller vara total brist på demokrati i det internationella fotbollsförbundets ledning för att förtjäna vårt eget förbunds stöd. Platinis uttalande att ”det är skamligt att jag dras in i det här” måste nog betraktas som krokodiltårar.
Förutom de orimliga summorna som figurerar i affären förstår jag inte hur Blatter och Platina kan tillåtas upprätta ett muntligt avtal ”man till man”. Krävs det inte styrelsebeslut för en kostnad på drygt 17 miljoner?  Inget kontrakt? Ingen diskussion om varför Fifas ordförande ansågs behöva en personlig rådgivare vid sidan av staben av välavlönade tjänstemän på förbundet?
Även om det internationella fotbollsförbundet sedan länge fjärmat sig från idrottsrörelsen och fotbollens ideal och blivit en ren affärsverksamhet företräder man fotbollen och dess intressen. Åtminstone på pappret. Då kan inte de nationella förbunden stillatigande se på när Fifa skakas av den ena skandalen efter den andra. Man måste söka en ny ledning som inte förknippas med den nuvarande verksamheten. Det gör Michel Platina. Därför är det välgörande att de engelska och danska förbunden nu drar tillbaka sitt stöd för Platinis kandidatur som Fifas ordförande. Svenska fotbollsförbundet borde snabbt fatta samma beslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar