onsdag 31 december 2014

Mer om fenomenet BTK KingI ett tidigare blogginlägg berättade jag om kvartersklubben BTK King på Västra Gärdet i Falkenberg Medlemmarna var i 10-12 års åldern och vi skötte allting själva, både styrelsearbete och en omfattande verksamhet med fotboll, bordtennis och handboll. Det här ägde rum under de första åren på 1950-talet och nästan alla gick på Schubergstorpsskolan, flera av oss i samma klass. Kalle Kronvall hette vår lärare och hans stora idrottsintresse bidrog säkert till att vi ägnade en stor del av fritiden till sport. Våra föräldrar tyckte nog att också skoltiden bestod lite väl mycket av idrott i olika former.
Även om fotbollen lockade flest och klubben fostrade många blivande A-lagsspelare är det bordtennisverksamheten som vi kan vara mest stolta över. Flera namn återfanns senare i FBTK:s elitlag. Dick Torstensson, Janne Jacobsson och Göran Kristensson ingick i olika konstellationer som i flera år vann svenska Pojklagspokalen tillsammans med Stellan Bengtsson, ”Stor-Stellan” från ”lokalkonkurrenten” Västergården.

En kul detalj, men också ett exempel på BTK Kings:s omfattande verksamhet, var att vi vid ett tillfälle blev kallade till ett möte på Ritz. Det var IF Böljans engagerade ungdomsledare Erik Dahlgren som enträget bad oss att avstå från att gå in i seriesystemet, dittills hade vi varit för unga för att få göra det. Han var naturligtvis orolig för att det skulle försvåra för de etablerade klubbarnas verksamhet. Nu blev det inte så. Så småningom började flera av oss spela med främst Falkenbergs FF:s och IF Böljans pojk- och juniorlag.

Ett annat bevis på att BTK King var ”på riktigt” är den här notisen från Hallands Nyheter:

BTK King har firat två-årsjubileum
BTK King nere på Västra Gär­det har i dagarna firat tvåårsjubileum. Detta högtidlighölls med lemonad och kakor, samt med klubbmästerskap, som var indelad i två klasser, A- och B-klass. I A-klasen hade inte Jan-Eric Jacobs­son någon större svårighet att ta hem mästerskapet i Dick Torstens­sons frånvaro. I B-klassen gick segern som väntat till Göran Kris­tenson, som dock fick kämpa väl mot såväl Krister Eirefeldt som Lennart Eriksson i finalen. Efter tävlingen hölls prisutdelning.
Resultat: A-klassen: 1) Jan-Eric Jacobsson, 2) Rolf Pettersson, 3) Annica Jacobsson.
B-klassen: 1) Göran Kristensson, 2) Lennart Ericson, 3) Krister Eirefeldt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar