onsdag 3 december 2014

Oseriös föreläsning i direktsändning.Sveriges television valde att direktsända Sverigedemokraternas föreläsning om invandringspolitiken i stort sett utan avbrott. Deras kolleger på radion tycks däremot ha genomskådat spektaklet och valde att i huvudsak begränsa direktsändningen till det som hade med den aktuella frågan att göra.   Sverigedemokraterna hade marknadsfört föreställningen som en presskonferens gällande den kommande budgetomröstningen men hade samtidigt sagt att det med spänning emotsedda beskedet skulle lämnas först mot slutet av tillställningen. SVT hade alltså inte behövt svälja hela betet.

 På bästa sändningstid fick nu  SD:s representanter helt ostört redovisa sin syn på invandringspolitiken. Några frågor tilläts inte. Oseriösa påståenden som till exempel att den nuvarande invandringspolitiken ”är i strid med den svenska folkviljan” fick inte ifrågasättas.

Sverigedemokraterna utnyttjar sin vågmästarroll på ett oansvarigt och omoget sätt.  Mycket av agerandet känns igen från tiden med Ny Demokrati 1991-94, den senaste perioden med ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Bland annat i samband med regeringsbildandet och talmansvalet -91 försökte Ian Wachtmeister in i det sista hålla alla i ovisshet om hur man skulle rösta.

Ny Demokratis koncept visade sig som bekant mindre framgångsrikt. Partiet satte inga nämnvärda spår i besluten och efter interna stridigheter blev kommande val ett totalt fiasko. Partiet var inte i närheten av förnyat förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar